Spørgsmål og svar
Her kan alle med interesse for Barneveldere stille spørgsmål. Det kan både være generelle spørgsmål og fjerkræ, men også spørgsmål om racen. Vi vil besvare spørgsmål så hurtigt som muligt. Vi tror at mange spørgsmål/svar/debat og erfaringsudvekslinger kan komme mange til glæde.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 28-10-2010
Hej Maja.
En barnevelderhanekylling på 3½ måned burde være meget tydelig i sin kønsvisning med rød kam(dog stadig lille)ret store fødder og en tegning som er forskellig eftersom hvilket køn det er. En barnevelder skifter sine kyllingefjer ud fra 3 mdr alderen så det er nok ikke helt sket endnu. Problemet er sikkert at du ikke er vant til at se på en barnevelder og når du så har to af samme køn er der ikke noget at sammenligne med for et uøvet øje. Men se på kammene, de kan have forskellig størrelse men burde være tydelige røde og noget større end ved en hønekylling. Barneveldere er tidligt kønsvisende(jeg kan se det når de er ca 1 md gamle)og for hanernes vedkommende dog først helt udvokset når de er ca 8 måneder.


E-mail:
Skrevet af Maja Bruun, d. 23-10-2010
Hej
Jeg er ny Barnevelder ejer- har dog kun to stks, 3½ måned gamle. Hvornår er en hane fuldt udvokset og hvornår burde det kunne ses helt tydeligt om det er hane eller høne- Vi er faktisk i tvivl om det er haner begge to- selvom det burde være indlysende,
;-) vh. Maja


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 13-09-2010
Hej-det kan være af flere årsager. Det er normalt at høns som skifter hjemadresse lægger væsentligt færre æg lige i starten indtil de vænner sig til det nye sted. Det kan også være efteråret der banker på med lavere temperaturer og færre timer med dagslys som begge påvirker hønsenes æglægning. Og endelig kan det værre at de plejede at få æglægningsfoder på deres gamle adresse, og hvis du ikke giver dette kan det være en årsag til de færre æg. Men vi skal nok alle regne med at vi går en vinterperiode i møde med generelt færre æg hvor et æg hver anden dag er meget normalt.Du kan evt. sørge for at hønsene bliver lukket ud såsnart det bliver lyst, masser af grøntfoder og godt med plads at søge føde på og se om det hjælper lidt.Håber det gav svar på dit spørgsmål? Mvh Mimi


E-mail:
Skrevet af Dorthe, d. 07-09-2010
Hej.
Jeg har et lille spørgsmål. Vi har for godt en måned siden fået 8 høns som er fra foråret. De har til for en uge siden lagt i gennemsnittet 7 æg. Hvordan kan det være antallet falder og nu er nede på 3 dagligt? Er der noget vi kan gøre?


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 07-08-2010
Hej Betina. Jo som 10 ugers kyllinger kan de godt få voksefoder, og har også godt af det, men tager bestemt heller ikke skade af kyllingestart. Du skriver ikke om det er stor eller lille race du har købt,hvis de er dværge kan det være derfor, fordi voksefoder fra nogle fabrikanter være lige lidt vel store at spise for en 10 ugers dværg. Brug bare startfoderet færdig eller ibland og evt. det nye voksefoder gerne suppleret med en masse grønt fra haven.Jeg bruger også voksefoder til mine 10 ugers iblandet hel korn og valset korn samt en masse ukrudtsgrønt som jeg slår hver anden dag, nedfaldsfrugt mm. Årstiden nu indbyder til meget varieret kost for dyrene og så er jeg ikke bekymret over om de får mindre voksefoder. Jeg kender iøvrigt til avlere som af forskellige årsager anvender startfoder helt indtil dyrene er tæt på kønsmodning. Håber det var et svar du kunne bruge?
Mvh Mimi Trædmark


Skrevet af Betina, d. 04-08-2010
Jeg har lige købt 6 barneveldere på ca. 10 uger, og i den forbindelse købte jeg også foder af avleren. Jeg undrer mig nu over, at han har solgt mig kyllingefoder, og ikke voksefoder. Burde de ikke have voksefoder når de er "så gamle"?


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 12-07-2010
Hej Mette
Jo Barnevelderhanekyllinger er rigtigt gode til slagtning fordi de har noget størrelse. Jeg plejer at slagte og spise dem i efteråret når de er udvokset så er de rigtigt fine i kødet og med god volumen. Hvisde bliver over et år gamle synes jeg de er svære at stege/koge møre, så skal de have langt tilberedningstid og er noget seje. Men alt under et år er meget fint, lækkert og mørkt kød.


E-mail:
Skrevet af Mette , d. 12-07-2010
Hej
Har læst lidt på de forskellige racer og har ikke rigtigt kunne læse mig til om man kan bruge barnevelder hanekyllinger til slagtning??
MVH Mette


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 24-04-2010
Hej Pia
Først undskyld det sene svar. Jo dværgbarnevelder er bestemt et godt valg når det skal være små høns, de kan som de fleste andre høns komme over et lavt hegn, spørgsmålet er hvor højt dit hegn er og om der er nok føde at finde for hønsene på den rigtige side af indhegningen,så vil de være mindre tilbøjelige til at forsøge at smutte over et hegn. Man kan godt have en hane selvom man har naboer, spørgsmålet er om du bor i landzone eller byzone og hvis byzone om der er udarbejdet regulativer for hønsehold i din kommune. Men uanset hvad plejer det ikke at være et problem med en enkelt hane hvis man har et godt forhold til sine naboer. Og der er en langt større fornøjelse i et hønsehold med hane end uden.
Barneveldere kan god klare vinteren i ikke isolerede huse, ikke en eneste af mine døde i år i den hårde kulde og jeg har ikke isolering. Men du skal sørge for at undgå træk og fugt i huset særligt vinter.


E-mail:
Skrevet af pia, d. 27-03-2010
Hej.
Vi har i de sidste par år snakket om at få et lille hønsehold,Så jeg har et par spørgsmål jeg håber i kan hjælpe mig med.Vi vil gerne ha nogle små rolige og hårdføre høns som ikke så gerne flyver(de vil komme til at få lov at gå rundt i vores indhegnet have når vi selv er ude)og som lægger godt med æg.Har læst mig til at det godt kunne være dværg barnevelder. er det også jeres erfaring? når jeg ser de færdige hønsehuse man kan køb. Ser de ikke ud til at være isoleret. Kan hønsene godt klare det om vinteren? og så lige til sidst. da vi har naboer, har vi tænkt ikke at ha en hane, men kun 4-6 høns. Kan man gøre det uden at ødelægge et hønsehold?
Mvh. Pia


Skrevet af Mimi Trædmark, d. 17-01-2010
Hej Ivan-dejligt at høre fra dig. Jo det er en fin side med mange gode fotos-desværre endnu "kun" på hollandsk(host host!)så det tager lidt tid at læse den. Den er straks sat på links siden.


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 17-01-2010
Hej Nynne
Selvfølgelig synes jeg du skal vælge barneveldere ,de er hårdføre, meget fødesøgende og har mange naturlige instinkter og ikke mindst så er de meget meget smukke. Barnevelderen er en god æglægger på omkring 200 æg om året hvor den ligger meget højt sammenlignet med andre høns. Når du sammenligner med sussex er de meget ens hvad angår mængden af æg pr år-sussex ligger også på ca 200. Om de lægger æg om vinteren kan jeg kun sige at mine altid lægger æg om vinteren,selv uden ekstra lys og kun med 20% æglægningsfoder, og selv her i frosten kommer der et æg hver anden dag. Men det er ikke kendetegnet for racen eller nogen andre racer for den sags skyld med undtaget dorking som skulle lægge æg om vinteren men er nede på 150 æg pr år. Om der kommer æg om vinteren afhænger også i høj grad af de forhold de går under, om de har et stort udendørs areal og foderet selvfølgelig. Hvad angår kropsvolumen-mængde æg og temperament er der nok ikke de store forskelle på sussex og barnevelder, det er en smagsag. Men jeg ville klart vælge en barnevelder, bare spørg din mand? Der findes iøvrigt en del hollandske sider om barnevelderen, se evt under vores links. Held og lykke med jeres søgning.


E-mail:
Skrevet af nynne, d. 16-01-2010
hei! min mand kommer fra holland, og vi ved at barnevelders er gode æglæggere, men hvormange æg lægger de ca. i året? og lægger de osse æg om vinteren?
vi vil gerne ha høns men ved ikke om det skal være barnevelders eller sussex... :-)
takksam for svar


E-mail:
Skrevet af ivan, d. 15-01-2010
Hej Mimi
prøv denne side www.barnevelders.be
Hilsen Ivan


Skrevet af Mimi Trædmark, d. 12-04-2009
Hej Karin
Jeg tror mest du har været uheldig med dine kyllinger og det kan der være mange årsager til Først vil jeg sige at jeg aldrig har haft problemer med mine barnevelderkyllinger som jeg også har haft sideløbende med andre racer som dig. Og jeg har heller aldrig hørt om at de skulle være svagelige på nogen måde-tværtimod. Dit første hold kyllinger kunne godt lyde somom de har været svage fra starten og det er heller ikke til at vide hvordan de er blevet behandlet under transporten.
Men mærkeligt lyder det at dem du selv har avlet heller ikke er lykkedes? Hvis man bruger for små rugeæg kan kyllingerne gå hen og blive lidt svagelige i opstarten. Der kan også være indavl, eller hvis avlsdyrene har manglet vitaminer/mineraler hvilket heller ikke har med racen at gøre. Hvis kyllingerne er for svage og små allerede fra klækningen er de mere modtagelige for evt. sygdomme eks. cocciodose(se nedenfor).
Noget andet man skal være opmærksom på er at holde fodertrug og drikketrug rene samt rent og tørt hos kyllingerne men det har du sikkert styr på eftersom de er vokset op sammen med dine andre kyllinger som ikke fejlede noget. Hvis du ikke kan se at noget af dette kan være årsagen så prøv med nogle gode store æg fra en anden avler og se om det virker. Som sagt så har jeg aldrig haft eller hørt om særlige problemer for racen. Held og lykke med avlen!
Mvh Mimi Trædmark


E-mail:

Nyeste kommentarer

02.05 | 11:28

Jeg er vendt tilbage til denne side flere gange, når jeg har skullet forklare, hvad der sker inde i ægget. Tak for en dejlig side!

...
01.04 | 20:13

Jeg kan ikke forstå at i bruger det Tlf. På mig da det er slettet for 5 år siden jeg har meddelt det på bestyrelse møde.
Mit nr. Er 30639507 Kh. Bjarne

...
03.12 | 21:42

Magyarországra postázna tojást valaki közületek.
merik66@gmail.com

...
10.01 | 20:22
Spiret korn har modtaget 10
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE