Spørgsmål og svar
Her kan alle med interesse for Barneveldere stille spørgsmål. Det kan både være generelle spørgsmål og fjerkræ, men også spørgsmål om racen. Vi vil besvare spørgsmål så hurtigt som muligt. Vi tror at mange spørgsmål/svar/debat og erfaringsudvekslinger kan komme mange til glæde.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af nynne, d. 16-01-2010
hei! min mand kommer fra holland, og vi ved at barnevelders er gode æglæggere, men hvormange æg lægger de ca. i året? og lægger de osse æg om vinteren?
vi vil gerne ha høns men ved ikke om det skal være barnevelders eller sussex... :-)
takksam for svar


E-mail:
Skrevet af ivan, d. 15-01-2010
Hej Mimi
prøv denne side www.barnevelders.be
Hilsen Ivan


Skrevet af Mimi Trædmark, d. 12-04-2009
Hej Karin
Jeg tror mest du har været uheldig med dine kyllinger og det kan der være mange årsager til Først vil jeg sige at jeg aldrig har haft problemer med mine barnevelderkyllinger som jeg også har haft sideløbende med andre racer som dig. Og jeg har heller aldrig hørt om at de skulle være svagelige på nogen måde-tværtimod. Dit første hold kyllinger kunne godt lyde somom de har været svage fra starten og det er heller ikke til at vide hvordan de er blevet behandlet under transporten.
Men mærkeligt lyder det at dem du selv har avlet heller ikke er lykkedes? Hvis man bruger for små rugeæg kan kyllingerne gå hen og blive lidt svagelige i opstarten. Der kan også være indavl, eller hvis avlsdyrene har manglet vitaminer/mineraler hvilket heller ikke har med racen at gøre. Hvis kyllingerne er for svage og små allerede fra klækningen er de mere modtagelige for evt. sygdomme eks. cocciodose(se nedenfor).
Noget andet man skal være opmærksom på er at holde fodertrug og drikketrug rene samt rent og tørt hos kyllingerne men det har du sikkert styr på eftersom de er vokset op sammen med dine andre kyllinger som ikke fejlede noget. Hvis du ikke kan se at noget af dette kan være årsagen så prøv med nogle gode store æg fra en anden avler og se om det virker. Som sagt så har jeg aldrig haft eller hørt om særlige problemer for racen. Held og lykke med avlen!
Mvh Mimi Trædmark


E-mail:
Skrevet af Karin, d. 11-04-2009
Hej
Jeg har avler med New Hampshire og Orpington i et par år. Jeg har haft en del kyllinger og der har aldrig været problemer med at opdrætte dem. Sidste år fik jeg lyst til også at anskaffe barnevelder. Jeg købte nogle kyllinger hos en foderstof forhandler. De var meget små da jeg fik dem og de blev hurtige meget svaglige og døde efter et par dage. Jeg tænkte at dette måske skyltes, at de var købt et forkertsted. Derfor købte jeg i stedet 2 store høns og en hane hos nogle erfarende avler. Disse dyr trives fint, men jeg har stadig problemer med kyllingerne. Jeg har lige ruget 8 New Hamshire og 8 Barnevelder ud. Befrugtningen af æggene var fint og de klækkede som de skulle. De første par dage klarede alle kyllingerne sig fint, men efter et par dage lå 2 af kyllingerne pludselig døde, og nu er der et par af barnevelder kyllingerne, der er blevet lidt svage, de vokser ikke og løber ikke så meget rundt som de andre. Alle 8 New Hampshire kyllinger stortrives. Er barnevelderen mere sårbar end de andre kyllinger elller har de spiciele behov, som jeg ikke har fået tilgode set. Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med mit problem, da jeg syntes barnevelder er smukke dyr med et godt temperament,vil jeg nødigt opgive dem, men det er ikke rart, når kyllingerne ikke trives som de skal.
Venlig Hilsen Karin


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 01-02-2009
Hej Emma
Nej Barnevelderes findes ikke i fodbefjedrede som det hedder når de har fjer på fødderne. Barneveldere må netop ikke have fjer på fødderne. Håber det var svar på dit spørgsmål-ellers spørg igen. Mvh Mimi


E-mail:
Skrevet af emma, d. 30-01-2009
findes der barnevelder med fjer på fødderne?
Venlig hilsen
Emma


E-mail:
Skrevet af Ivan Hansen, d. 13-03-2008
Svar til Jens
Nu har jeg avlet barnevelder i hen ved 15 år, og min erfaring er at der er stammer der vil ruge og så er der stammer der ikke vil.
Jeg tror at det hænger sammen med at barnevelderen fra starten var en industri høne hvor mand ikke gav dem mulighed for at ruge, tilmed arbejde man hen på at få så få skruk høner som mulig.
Med det i tankerne gik jeg i gang med at mærke dem der var ruget på naturmetoden og det viste sig faktisk at der kom flere skruk høner ud af dem der var ruget naturlig, men det tager lang tid og er et stort arbejde, hvor der også er mange skuffelser med æg der er trådt itu eller de ligger fast på æggene i starten og så hen mod slutningen går de fra æggene, til sidst vil jeg gerne slå et slag for at man tager sig tid til det, der er ikke noget bedre end en hønemor der går rundt med en flok kyllinger.

Med venlig hilsen
Ivan


Nyeste kommentarer

02.05 | 11:28

Jeg er vendt tilbage til denne side flere gange, når jeg har skullet forklare, hvad der sker inde i ægget. Tak for en dejlig side!

...
01.04 | 20:13

Jeg kan ikke forstå at i bruger det Tlf. På mig da det er slettet for 5 år siden jeg har meddelt det på bestyrelse møde.
Mit nr. Er 30639507 Kh. Bjarne

...
03.12 | 21:42

Magyarországra postázna tojást valaki közületek.
merik66@gmail.com

...
29.04 | 10:26
Fra æg til kylling har modtaget 43
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE